top of page
Search
  • Koen Pennewaert

Kitty Hawk Supreme Counterpoint 100

Updated: Mar 11, 2020


Deze 100W versterker van Duitse makelij stamt uit de jaren ’80 en wordt vaak vergeleken met de Mark II en III combo’s van Mesa Boogie. Deze tweekanaals amp (clean en lead) heeft een mooie reverb en een voetschakelbare keuze uit Lead 1 en 2 en scheurt inderdaad zoals alleen een goede Boogie dat ook doet!

Uniek aan deze versterker is de combinatie van twee EL34’s en twee 6L6’en in de eindtrap – een zeldzame feature want the best of both worlds.

De eigenaar van deze versterker had de uitgangstransformator opgeblazen en laten vervangen bij een gerenomeerde hersteller. Deze laatste plaatste ook het uitbreidingsbordje voor aparte bias-instelling van de EL34’s en 6L6’en.

Er was echter een probleem; de eigenaar vond dat de versterker ‘het niet meer had’ zoals voorheen… Een vervangtransfo kan inderdaad soms wel een iets andere klank veroorzaken, maar hier bleek er toch meer aan de hand te zijn. Men had namelijk de negatieve terugkoppeling op de verkeerde uitgangstap (4 ohm ipv de correcte 8 ohm) van de nieuwe uitgangstransfo aangesloten waardoor heel de ‘feel’ van de amp veranderde.

Zoals te zien is op de foto werd de blauwe draad verlengd en met krimpkous geïsoleerd voor een veilige en mooie afwerking.

De eigenaar had bij de eerste noten al meteen door dat de amp terug gezond was; hij had ‘zijn’ amp nu écht terug!


LEER ZELF JE AMP BIASEN!


561 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page