top of page
Search
  • Koen Pennewaert

MARSHALL JMP Super Lead ‘72

Updated: Mar 11, 2020


Deze legendarische Marshall Super Lead is er eentje die gebouwd is in 1972. Super Leads uit de ‘metal panel’ jaren zijn gekend voor hun agressieve sound en dit exemplaar was zeker geen uitzondering: instant rock. De bijhorende cabs bevatten overigens de legendarische G12M25 greenback speakers, die de sound van deze versterker mooi complementeren.

De versterker is nog net geen ‘MKII’ en heeft dus het oude presence circuit (5K pot + .1 µF). Het point to point board is 100% origineel, zoals duidelijk te zien is op de foto.

Helaas was de headshell iets minder mint… Door een val was deze aan beide zijden beschadigd ter hoogte van de finger locking joints. Men had dit ‘opgelost’ met een L-ijzer… Sterk maar niet zo stijlvol!

We pakten dit echter vakkundig aan: de houten cab werd opnieuw gelijmd en een stukje tolex herstelde deze ’72 Super Lead weer in z’n vintage glorie!

LEER ZELF JE AMP BIASEN!


47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page